top of page

El Celler

 

Els orígens de la família Blanch relacionats amb l’àmbit agrícola es remunten a més de 300 anys enrere amb referències escrites des del1736. Cultivant productes típics de l’àrea de Tarragona, l’evolució ha conduit al cultiu principal de raïm en varietats com el Xarel·lo, Moscatell, Macabeu, Subirat Parent, Chardonnay i l’Ull de llebre sense oblidar el cultiu de l’oliva o els fruits secs com l’avellana i l’ametlla.

 

Els fruits de la terra així com la relació amb aquesta, van despertar el desig de fer un pas més en l’evolució i tractament del raïm. Joan Blanch Mestre va emprendre un petit negoci d’elaboració i comercialització de vins a gran escala l’any 1965. Uns anys més tard, 1990, la segona generació dels negoci familiar va obrir nous camps de treball per endinsar-se en el món del Cava, així com la presència a les D.O. Priorat i la D.O. Tarragona amb una aposta clara per l’exportació.

 

En l’actualitat, la tercera generació ha considerat buscar el seu lloc dins del mercat i focalitzar-se en l’essència del producte, les característiques de la terra i del seu raïm per plantejar un negoci basat en un producte ecològic i de màxima qualitat. Tant és així que els primers vins d'aquesta nova etapa són amb la varietat Subirat Parent, molt característica de la zona de Tarragona i recuperada especialment per aquest projecte.


Un tracte tant delicat del raïm buscant la seva màxima expressió, obliga a un control del procés des del cep fins l’ampolla on cada detall ha de ser cuidat, esdevenint l’excel·lència, l’esforç i el respecte per l’entorn com a valors.

 

bottom of page